Tietoa meistä

KEITÄ OLEMME?

KAPU Roastery on kahden kouvolalaisen perheen perustama artesaanipaahtimo. Päävastuussa paahtimon toiminnasta ovat intohimoisesti kahviin hurahtaneet lankomiehet Henri Leskinen ja Vesa Viljakainen, tuttavallisemmin Henkka ja Vesku.

MITEN PÄÄDYIMME PAAHTAMAAN KAHVIA?

Ajatus kahvipaahtimosta syntyi kesällä 2020, kun Henkka oli vaimonsa kanssa viettämässä hääpäivää. Juhlapäivän ohessa heillä oli aikaa pohtia ja unelmoida, mitä tulevaisuudessa olisi hauska tehdä. Haave paahtimosta syntyi päiväkahvien yhteydessä. Idea paahtimosta kerrottiin Veskulle ja hänen vaimolleen, jotka hieman yllättäen innostuivat ajatuksesta. Puoli vuotta myöhemmin Henkka ja Vesku olivatkin jo paahtimoyrittäjiä.

MISTÄ TULEE NIMI KAPU ROASTERY?

Yrityksen nimen alkuosa KAPU viittaa paahtimon perustamispaikkaan Kouvolan kaupungin vanhaan puutarhaan, joka on nykyisin jylhällä kuusiaidalla rajattu pientaloalue, Kaupunginpuutarha. Lisäksi nimi viittaa Henkan työhön laivan yliperämiehenä Rajavartiolaitoksella. Lyhenne KAPU muodostuu myös sanan kahvipapu ensimmäisen ja viimeisen tavun kirjaimista. Nimen loppuosa ROASTERY on englantia ja tarkoittaa paahtimoa.

MIKÄ ON MEIDÄN MISSIO?

Haluamme tarjota mahdollisimman laadukkaita ja eettisiä kahvielämyksiä myös vaativampaan makuun. Paahdamme tarkkaan ja huolella valitut kahvipapumme pienissä erissä, millä varmistamme kahviemme huippulaadun. Olemme itse hyvän kahvin ystäviä, joten arvostamme laatua ja makua. Eettisyys on huomioitu viljelystä aina pakkausmateriaaleihin sekä yhteistyöhön paikallisten yritysten kanssa.